Comunicació del festival Tiana negra 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Plataforma 80grams s'encarrega des de fa quatre anys de la comunicació del festival de novel·la negra catalana Tiana negra. El projecte consisteix any rera any en una campanya de comunicació a mitjans tradicionals, la gestió d'un bloc i d'una pàgina del Facebook del festival.


Tiana negra és el primer festival de literatura negra catalana, que se celebra l'últim cap de setmana de gener al municipi del maresme. Plataforma 80 grams s'encarrega cada any de la seva comunicació, que consisteix en una campanya de premsa en mitjans tradicionals, i en una campanya a blocs i xarxes socials. Les dues campanyes comencen a principis del mes desembre, dos mesos abans de la celebració del festival, per donar-lo a conèixer i començar a parla-ne. A l'inici de la primera edició es va obrir el bloc del festival i es va fer públic a tots els mitjans. Durant dos mesos es va informant puntualment als mitjans de comunicació de totes les novetats del festival i es va actualitzant el bloc i la pàgina del Facebook.

Campanya a mitjans tradicionals: entre 50 i 100 mitjans de comunicació cobreixen cada any el festival Tiana negra, abans durant i després de la seva celebració. Mitjans de tot tipus, ràdios, televisions, premsa escrita i webs, entre ells els més importants del país, com La Vanguardia, El País, l'Ara i l'Avui, TV3, Catalunya Ràdio, Rac 1, etc. Adjuntem el clipping de premsa de cada edició.

:: Clipping de premsa 2013
:: Clipping de premsa 2014
:: Clipping de premsa 2015
:: Clipping de premsa 2016 

Campanya al bloc i xarxes socials: En la primera edició es va crear un bloc per al festival on poder donar a conèixer tot el referent al certamen i anar actualitzant amb totes les novetats i informacions d'última hora. El bloc té diversos apartats i funciona com una web, però amb els avantatges d'interacció amb els seguidors que ja són més de 50. Cada any es va actualitzant mesos abans que se celebri el festival. La pàgina del Facebook és també una eina fonamental per seguir abans i durant i després del festival minut a minut tot el que anava passant. Amb més de 600 seguidors.

:: Bloc - http://tiananegra.blogspot.com
:: Facebook: www.facebook.com/tiananegra